Typer av fönster

Träfönster

Träfönster är en klassiker inom svensk byggtradition som fortfarande lever i allra högsta grad. Tack vare en långvarig produktutveckling så behöver inte träfönster inte lika mycket underhåll som tidigare. Dessa klassiska fönster tål idag väder och vind bättre och behovet av skrapande, tvättande och målande är betydligt mindre än tidigare.

Både stommarna och glasen på våra fönster är av hög kvalitet, med bra kvalitet på både ljud- och värmeisolering. I dag kan man även välja kombinerade trä- och aluminiumfönster.

fönstertyper

PVC-fönster

PVC-fönster är en modern fönstertyp som har blivit mycket populär på senare år. De kräver mycket lite underhåll, vilket är en stor anledning dessa plastfönsters framgångar. Idag går det dessutom bra att hitta PVC-fönster som passar till gamla hus – dessa tåliga fönster kan i dag framställas i många olika hustyper och smakbehov,  såväl moderna som klassiska.

PVC-fönster ger stora valmöjligheter. Med eller utan spröjs, bågar i många olika former och strukturer. Moderna PVC-fönster är dessutom miljövänliga och återvinningsbara.

Aluminiumfönster

Fönster i aluminium är  underhållsfria och tåliga och håller länge. Stora valmöjligheter vad gäller färg och form, lågt energiläckage med sänkta elkostnader och miljövänlig tillverkning är andra fördelar med fönster i aluminium. Dessutom är den höga precisionen i konstruktionen en fördel i och med att det gör att aluminiumfönster inte ändrar form och storlek med tidens gång.

Energiglas

Energiglas är ett glas som är speciellt framtaget för att spara energi och behålla värme i fastigheten även när temperaturen utanför faller snabbt. Glaset är försätt med en liten beläggning som gör att värmen från solen passerar genom och sedan stannar kvar inomhus utan att försvinna ut genom fönstret igen. Detta gör energiglas även till ett miljövänligt val då det minskar den totala energiförbrukningen. Ta kontakt med oss om du vill veta mer om fönsterrenovering med energiglas.

 

Vi renoverar alla typer av fönster - med samma goda resultat